Esittely

pukusuunnittelija, ompelija, muotoilija

Minna Pihlainen:

”Ompeluateljee Motek on syntynyt pitkäaikaisesta rakkaudesta käsitöihin.

Opiskelin Mikkelin ammattikorkeakoulussa teatteripuvustusta. Opiskelun aikana ja sen jälkeen olin mukana useissa ammattiteatteriproduktioissa, kunnes tulin jäädäkseni Raumalle. Toimin Rauman Kaupunginteatterissa puvustonhoitajana/ pukusuunnittelijana. Lastenhoitovapaan aikana innostuin lapsuuden toiveammatistani ja pääsin opettamaan käsityökurssia Rauman kansalaisopistoon. Lasten kanssa kotona viettämäni erityislaatuinen aika rohkaisi minut kokeilemaan siipiäni ja perustin yrityksen Ompeluateljee Motek.

Lapsuudesta asti kestänyt innostus käsitöihin ja vaatteiden suunnitteluun on muuttunut vahvaksi ammattitaidoksi. Perheessäni on aina ollut vahvaa osaamista TV- ja teatterilavasteiden rakennuksessa, mikä tietysti osaltaan on tutustuttanut minutkin monenlaisiin eri materiaaleihin ja työskentelyyn monenlaisissa olosuhteissa. Minulle käsityöt ja työnteko eivät ole vain siistiä sisähommaa ja sievistelyä ompelukoneen ääressä, vaan välillä hyvinkin raakaa työtä. En pelkää liata käsiäni. Intensiivisenä ihmisenä pidän eryityisesti projekteista, joihin voin uppoutua täysin ja tehdä homman huolella loppuun asti. Innostun helposti uusista haasteista ja jos jotain en osaa, opettelen sen perinpohjaisesti, jotta ammattitaitoni säilyy vaaditulla tasolla.

Työskentelen pääasiallisesti kotonamme Rauman Lapissa, Kullanperän kylässä. Tarpeen tullen voin hyödyntää myös työtilaani Espoossa. Konekantani käsittää useita teollisuuskoneita ja pystyn ottamaan vastaan myös paksuista materiaaleista ommeltavia työtehtäviä.”